Hvordan til at fælde et træ ved hjælp af en motorsav

Vi har fået hjælp til denne artikel fra folkene over hos Træfældning Nordsjælland.
At fælde et træ betyder at man får et træ til at falde ned af enten savning med en håndsav eller skære med en motorsav. Træfældning med motorsave tager planlægning og bør være godt gennemtænkt. Hvis du er en nybegynder, er det en god idé at have en person, der er en erfaren motorsav bruger med dig for at hjælpe.
Chestnut fungus blight on tree

Chestnut fungus blight on tree

 

Sørg for, du har fået alle de nødvendige godkendelser og/eller tilladelse inden enhver træfældning. Nogle områder harstrenge miljøbestemmelser.

 

Forbered digat skære ned i træet

 

Tænk sikkerheden først og forebyggelse af ulykker når forbereder sigat fælde et træ. Se hvor træet ligger oghvad objekter er udenom. Huse, stalde, elledninger, hegn og andre strukturer kan blive beskadiget på grund af faldendetræer eller lemmer. Hvis der er veje ligger inden for zonen efterår, konfigurere advarselstegn. Hvis du er en nybegynder, ogder er objekter i nærheden af en erfaren person til at bistå med at fælde.

 

Særlig opmærksomhed til andre træer. Gør et træ falder kan have en dominoeffekt andre træer, som kan være mindreeller svækket af træet rådne og skæve. Selv hvis du ikke tror det træ, du planlægger at skære ned vil slå et objekt, kunne ettræ, der er ramt af det træ, du skære ned falde en uventet måde, det er bedst at forestille sig alle mulige scenarier føropskæring.

 

Beslut dig for hvilken retning du vil have træet skal falde

 

Når du har en god idé til omkringliggende objekter, ser træet selv at finde ud af hvilken retning til at fælde træ. Hvistræet naturligvis hælder i én retning, kan det være bedre at faldt træet på den måde, længe der er ingen objekter iefteråret zone. Hvis der er objekter i efteråret zone og træet hælder i retningen, kan du en erfaren træ service til atkomme og fjerne træet professionelt. Vindhastighed kan også påvirke retningsbestemt fældning. Endelig overveje arbejdeinvolveret i at fjerne træet, når det er faldet og hvor let eller svært det vil være for dig at få adgang til området i efteråretzone.

Få ikke træet i hovedet

 

Sørg for underskov rundt om træet er blevet ryddet, før du begynder at save. Fjerne alle grene, faldne lemmer eller andrehindringer jorden rundt om træet. Du vil være i stand til at væk fra træet i enhver vinkel uden at undvige eller trinover noget.
Få flere gode tips her: https://da.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%A6f%C3%A6ldning